Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.06.2010 14:33 - Манипулираните улики Част ІІ - Часовникът
Автор: nabedenite Категория: Новини   
Прочетен: 6374 Коментари: 22 Гласове:
4


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Защо си позволяваме да твърдим, че част от доказателствата са манипулирани?
По времето, когато вече е издадена заповедта за задържане и когато е започнало наказателното производство, и когато Георги Цветанов е имал право на защитници, той е подложен на обиск. И това става в 21.20 часа на 06.03.2009. Часовникът, телефонът, маратонките и др. негови вещи вече са в държане на полицейските органи и до тях имат достъп оперативните полицейски служители.
Междувременно в апартамента на ул. "Мир", където е извършено престъплението също тече оглед.
При задържането на Георги на 06.03.09., съгласно протокола за личен обиск, от него е иззет часовник марка „Синоби” и следва номера на часовника.
Никъде в протокола обаче не е отбелязано обаче часовникът да е повреден, счупен, без стъкло или без ринг
В противен случай, това щеше да бъде отразено в протокола. Не може да се твърди, че часовникът не е бил оглеждан, след като дори е открит и записан серийният му номер.
В същото време продължава огледът на местопрестъплението, където не са открити никакви части от часовник - стъкла, рингове и прочие. Чаршафите са събрани и матракът се вижда прекрасно на фотоснимките - на него няма никакви частици от нищо, освен петна от кръв. Всякакви частици и следи, намиращи се или изпаднали на матрака, би следвало да се опишат и изземат. Все пак това е местопрестъпление и всяка следа би могла да насочи към разкриването му.
На следващия ден 07.03.09., огледът на местопроизшествието е приключил. Тогава вещите на Георги Цветанов се предават от РПУ, в което е задържан - на разследващите. При това предаване
изведнъж часовникът на Георги така старателно описан в предния прoтокол, сега се оказва без стъкло.
Шест дни по-късно, на 13.03.09. се прави допълнителен оглед на местопроизшествието. На белия матрак, точно между две петна кръв с характерна форма, се откроява черен ринг на часовник с диаметър от няколко сантиметра. Същото това място, където черният ринг контрастира с белия матрак
при снимките от предишния оглед е ... празно.
Открити са и стъкълца от стъкло на чaсoвник,
които също липсват на предишните снимки
а са също толкова видими и блестящи.
Въпросният допълнителен оглед, на 13.03.09. е извършен с една-единствена цел - отиване и изземване на въпросните доказателства, които  после ще се впишат идеално в обвинителния акт и в мотивите на съда. На този оглед не се прави нищо повече, освен това конкретно действие -
фиксиране и изземване на въпросните доказателства
Сякаш групата е знаела, къде, защо и с каква цел отива. Разминаванията на снимковия материал в останалата подредба на стаята, след като е бил запечатан апартаментът на 06.03.09. и тази на 13.03.09., също са видими.
       Естествено е, да се запитаме как толкова ясно открояващи се предмети на фона на белия матрак не са констатирани още на първия оглед. В същото време 6 дни по-късно, на 13.03.2009 г. , следствената група влиза в апартамента и
директно се отправя към матрака и констатира въпросните предмети.
Според адвокат Василев остава загадка на основата на каква информация следствената група отива в жилището, за да констатира единствено нещо, което се намира на матрака.
Позволяваме си да твърдим, казва защитникът, че части от счупения часовник на Георги са били подхвърлени след неговото задържане, когато въпросният часовник е вече иззет от следствените органи. Бил е подхвърлен след огледа на 6 срещу 7 март и именно затова тези части липсват на изключително изобилния снимков материал, който отразява повърхността на матрака.
Защото дори полицаите да не са видели предметите - на снимките няма как да липсват, нали!
Сянка на съмнение хвърля и отказът на ВОС да допусне до разпит полицая, иззел часовника на Георги като здрав и предал го на следващия ден вече като счупен, както и разпит на поемните лица, присъствали на двата огледа.


Тагове:   манипулираните,


Гласувай:
4



1. анонимен - Повече от очевидно е, че и това до...
20.06.2010 15:23
Повече от очевидно е, че и това доказателство изобщо не е "доказано"... няма как тези предмети да не бъдат забелязани и няма как ако часовникът е бил счупен полицаите да не го опишат като такъв. А и няма смисъл както и с другите ИЗМИСЛЕНИ ДОКАЗАТЕЛСТВА Георги да го носи и да си го слага на ръката като отива в полицията!!!
цитирай
2. анонимен - Ei toq na6iq s1d e stra6en be!I po...
20.06.2010 18:26
Ei toq na6iq s1d e stra6en be!I policiqta i prokuraturata napravo sa....!Kakvo da govorim!P1k i ima hora koito o6te mislqt 4e toi e vinovniqt smqtai te kakvi sa!Ili sa nap1lno nezapoznati s1s slu4aq ili sa ...s dosta nis1k koeficient na inteligentnost!
цитирай
3. анонимен - невинен
20.06.2010 18:43
ако гепрги е знаел че този часовник би могъл да го уличи в нещо надали би отишъл в полицията с него.освен това когато го конфискуват е здрав, а после намират части от него на белия матрак в апартамента...нали беше здрав. и какво излиза часовникът е една много ама много манипулирана улика
цитирай
4. анонимен - неправда
21.06.2010 11:34
Натъкмено си е и отвсякъде си личи. Жоро е невинен
цитирай
5. анонимен - natopen
21.06.2010 13:05
egati i izmislenata sitoriq!tiq kak sa go natopili ne e istina napravo!
цитирай
6. анонимен - Аз си задавам въпроса с каква цел ...
22.06.2010 16:06
Аз си задавам въпроса с каква цел полицайте отиват на втория оглед??? Това е твърде странно, защото единственото нещо, което намират е този часовник...? Пък и наистина няма как той да липсва на снимките....как е възможно никой да не проверява тези неща?
цитирай
7. анонимен - e kak za kakvvo se vry6tat, ami nali ...
24.06.2010 14:20
e kak za kakvvo se vry6tat, ami nali trqbva da postavqt chastite ot chasovnika i da gi snimat che prednie pyt "zabravili"
цитирай
8. анонимен - гражданин
26.06.2010 02:50
Единственото наказание за такъв злодей е доживотна присъда без право на замяна. Това лайно не заслужава живот.
цитирай
9. анонимен - По добре е да го пуснат
26.06.2010 03:21
По добре е това лайно да го пуснат защото зная къде живее и лично аз ще си забия ножа в задника му и ще го въртя така като той е правил на момичето. А на адвокатите които са писали това да им пожелаем и те изпитат такава болка кавато са изпитали роднините на момичето.
цитирай
10. анонимен - abe kreten ne6tasten
26.06.2010 13:31
ti navsqkade edno i sy6to li pi6e6... kaval qd vi e 4e istinata vze da se poqvqva takava kakvato e ... nali i nemojete da prejiveete fakta 4e pak ste izlagani!!!!
цитирай
11. анонимен - До дрисльото отгоре
26.06.2010 15:50
Ей смръдливец гаден, ако искаш някой да ти чете простотийте поне се научи да пишеш нормално
цитирай
12. анонимен - Аз смятам, че нещата са твърде ст...
26.06.2010 16:41
Аз смятам, че нещата са твърде странни и със сигурност доста неща не се връзват. Може би трябва да се доразследва за да се установят тези празноти.
цитирай
13. анонимен - гражданин
30.06.2010 08:57
Прословутият часовник на Георги Цветанов, за който защитата каза, че не е иззет по надлежния ред, всъщност е бил с липсващо стъкло при предявяването на веществените доказателства. Съдът констатирал трудна забележимост на изчезналото стъкло, тъй като то липсва в цялост, а не частично. Този факт останал незабелязан и от Цветанов, който иначе би се разделил своевременно с неудобната вещ. Това е записано в мотивите към доживотната присъда, която ВОС постанови на 26 февруари за убиеца на Радостина Евтимова. Има и аргумент срещу съмненията на защитата защо рингът и стъкълцата на часовника са намерени чак на третия оглед. За огледа е посочено, че се извършва на дневна светлина, което обяснява и дърпането на щорите с цел проникването на лъчи. Първият оглед е правен при затворена балконска врата, при спуснати щори и пердета, а влизане на трети човек през терасата не е установено. Още на първата дата са иззети всички чаршафи и завивки, намиращи се под и около трупа. От мотивите става ясно, че часовниковия ринг е изпаднал при изземването на чаршафите. Оказал се на ново място, което пък е установено едва на третия оглед, се сочи още в документа.

цитирай
14. анонимен - хах подобна глупост не съм чувала. . ...
30.06.2010 11:30
хах подобна глупост не съм чувала....на дневна светлина и съвсем случайно отиват 6 дни по -късно и намират часовника, който междувпрочем е бил с цяло стъкло... и сигурно са прибрали изцяло пердетата за да е по-силна светлината...А часовникът изпаднал... мале мале какво разследване да и те го виждат послее нали щото е съвсем "незабележим".... това са пълни лъжи! Оправдания на прокуратурата!!
цитирай
15. анонимен - Значи разследващите отиват на д...
30.06.2010 11:51
Значи разследващите отиват на дневна светлина цели 6 дни по-късно сигурно защото предните 5 е било тъмно.... и така на тази силна светлина виждат стъклото и ринга...много убедително?? Щорите ги вдигат, а пердетата да не ги вземат за лично ползване???? А ?Те къде са, при другите липсващи доказателства като бикините, чорапите и т.н. Каквито и обяснение да даде прокуратурата неможе да даде смислено обяснение за цялото това нагласяване!
цитирай
16. анонимен - гражданин
02.07.2010 17:17
Разбира се всичко е нагласено. Всички са се наговорили против "гошко", а той чист като ангелче, нито момичето заклал, нито се гаврил с нея.
цитирай
17. анонимен - Да и аз мисля, че е нагласено! Няма ...
03.07.2010 12:22
Да и аз мисля, че е нагласено! Няма как да е той и да си носи тези неща с него... пък и всичко уж е твърде очевидно и някой се е постарал да стане такова
цитирай
18. plamka8711 - Да само дето не се е и заснел. . няма ...
08.07.2010 09:33
Да само дето не се е и заснел..няма как да трие, чисти и т.н. пък после да отиде със снимката и часовника, и понеже обществото се настройва постоянно от това колко е голяма трагедията, съдът вима грешна преценка, тоест те знаят ама им е по-удобно така....
цитирай
19. анонимен - Ох дано най накрая се рабере исти...
08.07.2010 18:16
Ох дано най накрая се рабере истината, писна ми да лъжат обществото с измислени виновници!Хванете си истинския изрод, пуснете момчет да си живее живота
цитирай
20. анонимен - RED
22.11.2010 22:31
Гошко ще яде хурката май.В затвора мноого ги харесват такива изратени педалчета ,че и младичък , ще го боли дупарата...
цитирай
21. анонимен - Истината винаги излиза наяве! А на ...
27.11.2010 18:43
Истината винаги излиза наяве! А на Жоро му личи , че НЕ Е убиец. Май искате само да си нечешете езиците, но реално не ви интересува кой го е извършил!
цитирай
22. анонимен - Кого прикриват???
01.12.2010 16:26
Когосе опитват да прикрият е въпросът? Повече от ясно е, че Георги е накиснат, ама заради кого - може би заради някое лайно, дето се е измъкнало и си е платило да не го закачат...
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: nabedenite
Категория: Новини
Прочетен: 110328
Постинги: 15
Коментари: 244
Гласове: 635
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930